top of page

Projecten & media

Borstreconstructie

Vrouwen met afwijkingen in het BRCA1- gen of het BRCA2-gen, hebben een sterk verhoogd risico op borstkanker en eierstokkanker.

Deze jonge dame is ook drager van een BRCA-mutatie en nam de moedige beslissing om beide borsten te laten amputeren. Enkele weken vóór haar operatie, kwam ze bij ons langs om een afdruk te laten nemen van haar borsten. Ze wou graag een blijvende herinnering aan haar borsten die ze preventief laat wegnemen. De handen die de borsten ondersteunen, hebben een symbolische betekenis voor deze dame.

 

 

Meestal komen de dames bij ons langs nog vóór de borstamputatie, maar er zijn ook vrouwen die een afdruk van hun bovenlichaam met hun geamputeerde borst laten creëren.

Deze borstafdrukken symboliseren enerzijds het einde van een moeilijke periode en anderzijds de start van een nieuw en gezond begin. Want na het herstel van deze lijdensweg, ondergaan veel dames een bilaterale borstreconstructie.

We zijn telkens onder de indruk van de manier waarop deze vrouwen zich doorheen deze nare periode murwen.

 

Placenta of "levensboom"

Ashley6.jpg

We zijn heel erg trots dat we jullie een afdruk van een placenta kunnen voorstellen.  Dit moeten de eerste professionele placenta-afdrukken van de Benelux of zelfs het Europese vasteland zijn! 

De placenta is, via de navelstreng, niet alleen de verbinding tussen moeder en kind; het is ook het orgaan die ervoor zorgt dat de baby alle voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor zijn ontwikkeling tijdens de zwangerschap. In de afdruk zie je alle bloedvaten die samenvloeien in de navelstreng, een waar ‘boomeffect’.

nancy v23.JPG

Studio Nona ( Kinderkankerfonds Gent )

lisa ampe thuis casting studio nona.jpg

We zijn heel trots dat we mogen samenwerken met Studio Nona ( Kinderkankerfonds Gent ) 

Studio Nona wil ernstig zieke kinderen meenemen naar een bijzonder plekje vol muziek en dromen. Met spel en ontspanning aan huis kunnen kinderen even ontsnappen aan hun ziekte en zich opnieuw uitleven als kind.

 

Het doel van Studio Nona

Ouders zijn vaak alleen thuis met hun zieke kind. Het kan dan een uitdaging zijn om de dag zinvol in te vullen. Het kind verliest op zijn beurt vaak het contact met leeftijdsgenoten. Voor hen wil Studio Nona thuismomenten realiseren die meerwaarde en geluk brengen.

Studio Nona biedt een keuzemenu van spel en ontspanning op maat.

De activiteiten worden telkens afgestemd op de wensen en de mogelijkheden van het kind en/of de ouders.

 

Zo gaan wij, op vraag van Studio Nona, vaak nog langs in de palliatieve fase van hun ziek kindje om nog een laatste afdruk te creëren.

Het project staat open voor alle kinderen die behandeld worden op de kinderkankerafdelingen van de Vlaamse kinderkankercentra, mits toestemming van de dokter.

Flanders Expo

Het 2de weekend van maart 2019 stonden we voor de eerste keer op de beurs van "Flanders Expo" in Gent om onze bodycasting te promoten. Vooral onze lichaamsafdrukken stonden in de kijker en sprongen volgens de bezoekers in het oog. Het was een overdonderend succes en we bedanken iedereen alvast voor de leuke en mooie reacties op ons werk. We heten onze toekomstige klanten alvast welkom in ons atelier. 

De Romeo's
-Creatie van hun handbeeld-

In 2018 vierde dit trio hun 15 jarig bestaan als 'de Romeo's...
Wat is er mooier dan hun samenwerking en vriendschap te vereeuwigen met een handbeeld!


Wij, van Bodycasting Atelier Ieper, hebben de 3 enthousiaste en toffe mannen achter de Romeo's leren kennen....
Op 30 november 2018 mochten we het handbeeld dan ook gaan overhandigen tijdens hun jubileumoptreden in het Kursaal Oostende aan Gunther, Davy en Chris

:) Trots 🤩 

De Romeo's

-Overhandigen van het kunstwerk-

Vrijdag 30 november 2018 kregen we de kans om het handbeeld van Gunther, Chris en Davy aan hen persoonlijk te overhandigen op het podium in het Kursaal van Oostende tijdens hun laatste optreden van het drieluik '15 jaar de Romeo's '.

Het was een unieke ervaring.

We danken de Romeo's, de crew en het management House of entertainment voor deze opportuniteit.   

Het beeld staat voor samenhorigheid, vriendschap en eenheid.

We danken de Romeo's voor het vertrouwen in ons en wensen hen nog veel succes in hun carrière.


VIVA de Romeo's!

 'Johan Kalifa Bals'(Obi uit de buurtpolitie)

Na een een leuke kennismaking in privé sfeer en te mogen genieten van het prachtige zangtalent van deze allround acteur, lieten we Kalifa kennis maken met onze kunst ;)
Kalifa koos voor de elegante handafdruk en deed dit samen met zijn vriendin Selina :)

Wereld Braille dag!

Jaarlijks op 4 januari is het 'Wereld Braille Dag'. Op deze dag is Louis Braille, de uitvinder van het brailleschrift, geboren.

Het doel van de 'Wereld Braille Dag' is om jaarlijks het belang en de betekenis van braille in de eenentwintigste eeuw onder de aandacht te brengen van een groot publiek.


Dankzij Louis Braille hebben duizenden zeer slechtziende en blinde mensen over de hele wereld toegang tot informatie en de mogelijkheid om te communiceren.


Ook voor Frederik is braille een middel om te communiceren. Zijn vriendin liet zijn handen vereeuwigen, want de handen van Frederik zijn voor hem van goudwaarde in zijn dagelijks leven. Het 'zien' wordt vervangen door het 'voelen'.
Om het geheel compleet te maken, maakten we een sokkel in het brailleschrift.

bottom of page