top of page

Projecten & media

Borstreconstructie

1/3

Vóór de borstreconstructie, en eventuele amputatie, komen regelmatig dames langs in ons atelier om nog een tastbare detailafdruk van de bosten te maken. 
Bij afhaling van hun borstafdruk in ons atelier, zijn de dames heel tevreden over het eindresultaat van de reconstructieve ingreep van de borsten. We horen van deze dames dat dr De Frene, plastisch chirurg in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper, fantastisch werk levert. Dus leek het ons een opportuniteit om voor dr De Frene eens een afdruk van zijn 'eigen werk' te maken! Een enthousiaste jonge dame, die een borstreconstructie onderging, liet door ons een borstafdruk maken. Vandaag mochten wij het overhandigen aan dr De Frene. Het zal een mooi plaatsje krijgen in zijn dokterskabinet in Ieper. 

Placenta of "levensboom"

DSC_0002.JPG

We zijn heel erg trots dat we jullie een afdruk van een placenta kunnen voorstellen.  Dit moet de eerste professionele placenta-afdruk van de Benelux of zelfs het Europese vasteland zijn!  

Half maart werden Lore en Jonathan de trotse ouders van Drée, het zusje van Lou. We kregen de eer om de moederkoek van Lore te mogen  vereeuwigen. De placenta is, via de navelstreng, niet alleen de verbinding tussen moeder en kind; het is ook het orgaan die ervoor zorgt dat de baby alle voedingsstoffen krijgt die nodig zijn voor zijn ontwikkeling tijdens de zwangerschap. In de afdruk zie je alle bloedvaten die samenvloeien in de navelstreng, een waar ‘boomeffect’.

Ashley6.jpg

Berrefonds

Berrefonds01.jpg

We zijn heel trots dat we mogen samenwerken met VZW Berrefonds. VZW Berrefonds is een project in Antwerpen dat werd opgericht door Christine en Wouter, die in 2007 hun kindje Berre moesten laten gaan. Sindsdien zetten Christine en haar team van vrijwilligers zich in om steun en troost te bieden aan ouders die een kindje verliezen. Dit doen ze door verschillende projecten uit te werken waarin het koesteren van het kindje centraal staat.


Tijdens de eerste jaren van het fonds lag de focus vooral op ouders die hun kindje moeten afgeven tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte. Sinds kort werkt vzw Berrefonds ook aan een aanbod voor ouders die plots een kindje moeten afgeven die al wat ouder is (vb bij ongeval). 


Het Berrefonds heeft met veel liefde een herinneringskoffertje (de koesterkoffer) ontworpen die aan ouders wordt aangeboden. Ze werken daarvoor samen met 35 Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen of op individuele aanvraag.(www.berrefonds.be)

Vanaf heden is er een samenwerking tussen vzw Berrefonds en ons Bodycasting atelier Ieper. Er zal een link te vinden zijn op hun website, waarbij ouders/familie ons kunnen contacteren als ze een tastbare herinnering willen van hun overleden kindje. 

Flanders Expo

1/4

Het 2de weekend van maart 2019 stonden we voor de eerste keer op de beurs van "Flanders Expo" in Gent om onze bodycasting te promoten. Vooral onze lichaamsafdrukken stonden in de kijker en sprongen volgens de bezoekers in het oog. Het was een overdonderend succes en we bedanken iedereen alvast voor de leuke en mooie reacties op ons werk. We heten onze toekomstige klanten alvast welkom in ons atelier. 

De Romeo's

-Maken van de casting-

1/9

Binnenkort viert dit trio hun 15 jarig bestaan als 'de Romeo's...
Wat is er mooier dan hun samenwerking en vriendschap te vereeuwigen met een handbeeld!
Wij, van Bodycasting Atelier, hebben de 3 enthousiaste en toffe mannen achter de Romeo's leren kennen....
Op 30 november mogen we het handbeeld overhandigen tijdens hun jubileumoptreden in het Kursaal Oostende aan Gunther, Davy en Chris :) Trots 🤩 

De Romeo's

-Overhandigen van het kunstwerk-

1/8

Vrijdag 30 november 2018 kregen we de kans om het handbeeld van Gunther, Chris en Davy aan hen persoonlijk te overhandigen op het podium in het Kursaal van Oostende tijdens hun laatste optreden van het drieluik '15 jaar de Romeo's '. Het was een unieke ervaring. We danken de Romeo's, de crew en het management House of entertainment voor deze opportuniteit.   

Het beeld staat voor samenhorigheid, vriendschap en eenheid.

We danken de Romeo's voor het vertrouwen in ons en wensen hen nog veel succes in hun carrière.
VIVA de Romeo's!

Kalifa

1/7

Na een een leuke kennismaking in privé sfeer en te mogen genieten van het prachtige zangtalent van deze allround acteur, lieten we Kalifa kennis maken met onze kunst ;)
Kalifa koos voor de elegante handafdruk en deed dit samen met zijn goede vriendin Selina :)

J4E

1/4

De beloftevolle rapper J4E (Christian Makuta) liet een afdruk maken van zijn hand. En zoals het hoort bij een zanger, mag de micro niet ontbreken. Misschien ontdekt u zelfs een trekje van Jay-Z in zijn afdruk...
Christian is onder andere bekend van het programma

"Belgiums got talent" Kennen jullie hem nog?

Wereld Braille dag!

1/3

Jaarlijks op 4 januari is het 'Wereld Braille Dag'. Op deze dag is Louis Braille, de uitvinder van het brailleschrift, geboren. Het doel van de 'Wereld Braille Dag' is om jaarlijks het belang en de betekenis van braille in de eenentwintigste eeuw onder de aandacht te brengen van een groot publiek.
Dankzij Louis Braille hebben duizenden zeer slechtziende en blinde mensen over de hele wereld toegang tot informatie en de mogelijkheid om te communiceren.
Ook voor Frederik is braille een middel om te communiceren. Zijn vriendin liet zijn handen vereeuwigen, want de handen van Frederik zijn voor hem van goudwaarde in zijn dagelijks leven. Het 'zien' wordt vervangen door het 'voelen'.
Om het geheel compleet te maken, maakten we een sokkel in het brailleschrift.

bottom of page